Zorgen voor zorg | Nieuws van Passionned Group
Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie. Om het jaar organiseren wij de prestigieuze prijs voor de Slimste organisatie van Nederland.

De komende decennia zal de bevolking steeds verder vergrijzen. Dit heeft gevolgen voor het gebruik van de zorg en daarmee voor de vraag naar personeel. Dit geldt zeker voor de sector verpleging en verzorging (thuiszorg, verpleeg- en verzorgingshuizen).

Toenemende vraag naar personeel

In het rapport van 14 september 2010 van het Sociaal en Cultureel Planbureau worden de gevolgen voor de personeelsinzet van het toenemende zorggebruik tot 2030 in kaart gebracht. Basis hiervoor is de recente SCP-raming van het gebruik van de verpleging en verzorging. Een van de conclusies is dat de personeelsvraag naar verwachting zal toenemen met 1,2% per jaar, van 220.000 fte in 2005 tot 300.000 fte in 2030. Dit is minder snel dan in het verleden.

Daarnaast kan de vraag naar personeel in de ouderenzorg nog verder worden getemperd door preventie, extramuralisatie en verkleining van het AWBZ-zorgpakket (of door andere bezuinigingen). Aan de andere kant zullen ontwikkelingen als de toename van het gebruik van persoonsgebonden budgetten en de toenemende kwaliteitseisen in de gezondheidszorg de vraag naar personeel juist doen toenemen. Al met al zal de vraag naar personeel in de ouderenzorg blijven toenemen.

De beroepsbevolking krimpt

Het is de vraag of er voldoende aanbod van personeel is om aan de vraag te voldoen, zeker omdat de beroepsbevolking door de vergrijzing krimpt. Op dit moment zijn vooral de meer idealistische en plichtsgetrouwe mensen als zorgverlener werkzaam in de zorg (Van der Kwartel et al., 2009). Verwacht wordt dat de potentiële werknemers anno 2025 vaker op carrière gerichte individualisten zullen zijn, dan wel consumenten die streven naar een comfortabel leven. Deze typen werknemers zijn op dit moment juist ondervertegenwoordigd in de zorg.

Thuis voelen in de zorgsector

Om het aanbod van personeel in lijn te houden met de vraag zal men er dus voor moeten zorgen dat ook de nieuwe generatie werknemers zich thuis voelt in de zorgsector. Een duidelijke vraag naar ander gedrag in de zorg. Deze conclusie komt voort uit het meten van de vraag naar zorg, kijken naar toekomstige ontwikkelingen en hierop verbetermanagement inzetten. Een goed moment om deze conclusies intern bij de verpleeg- en verzorgingsafdelingen te meten en eventueel bij te sturen met de PDCA cyclus en procesmanagement.

Reageer op dit artikel van Daan van Beek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met zorgen voor zorg (nieuws van passionned group) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Eindbaas & specialist in continu verbeteren

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,8
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
15