De intelligente, datagedreven organisatie | Kennisbank
Het Business Intelligence boek 'De intelligente, datagedreven organisatie' is onlangs geheel vernieuwd.

Geheel herziene druk
160+ praktijkcases en afbeeldingen
Heldere definities en begrippenkader
Theorie gecombineerd met praktijk
Al 25.000 exemplaren verkocht

direct bestellen

Boek Business Intelligence: in 10 stappen datagedreven

Dit gloednieuwe Business Intelligence boek biedt een wenkend perspectief voor iedereen die zich wil laten leiden door data en BI succesvol wil kunnen implementeren. Met dit unieke handboek, dat Business Intelligence (BI), Artificial Intelligence (AI), big data analytics, machine learning en Data Science op een begrijpelijke manier introduceert en logisch met elkaar verbindt, reiken we je een compleet recept aan om jouw organisatie in 10 stappen datagedreven te maken. Leer nu hoe je met dit complete Business Intelligence boek in de hand kunt uitgroeien tot een intelligente, datagedreven organisatie. Versterk nu het immuunsysteem van je organisatie met een cocktail van AI, BI en Big Data analytics en bestel direct dit unieke BI-boek.

BI boek: hét ultieme recept voor een intelligente organisatie

Wat is het belang en nut van goede BI en hoe ga je een AI-first strategie implementeren? Hoe bouw je een robuuste data-infrastructuur en hoe bereik je dan het hoogste volwassenheidsniveau van BI? Op deze en tal van andere vragen en managementvraagstukken krijg je in dit praktische Business Intelligence boek een helder antwoord. Ambitieuze managers en nieuwsgierige medewerkers die gaan voor topresultaten, bestellen nu dit onmisbare, praktisch ingestoken standaardwerk over AI en BI. Profiteer maximaal van alle technologische mogelijkheden.

Productkenmerken van dit unieke BI-boek

Formaat:
Aantal pagina’s:
ISBN nummer:
Prijs:
Auteur:
Hardcover
432
9789082809121
€ 44.95

Daan van Beek MSc

Maak een handige roadmap met dit leerboek Business Intelligence

Aan de hand van honderden voorbeelden, tips en illustraties kun je direct met dit leerboek Business Intelligence aan de slag. Met een “simpel” rapport, een cool dashboard of een complex neuraal netwerk. Je bepaalt zelf op welk niveau je instapt en voor welke aanpak je kiest. Ga je voor de strategiegedreven, procesgedreven, datagedreven, marktgedreven aanpak of een combinatie hiervan? Je zit zelf aan de knoppen. De BI roadmap, die je zelf kunt gaan maken, gebruik je hierbij als een betrouwbare gids om heel gestructureerd en gedisciplineerd naar een intelligente, datagedreven organisatie toe te groeien.

Leer van de best practices in het Business Intelligence boek

Hoe ga je om met AI (Artificial Intelligence), algoritmes, machine learning (ML) modellen en de dataficatie in onze samenleving? Hoe kun je deze instrumenten effectief inzetten ten behoeve van een weerbare, gezonde en leefbare samenleving? Alle actuele managementvraagstukken en maatschappelijke thema’s van dit moment komen in dit boek over Business Intelligence aan de orde.

10 hoofdstukken met meer dan 100 illustraties en praktijkvoorbeelden

De tien logisch ingedeelde hoofdstukken bevatten maar liefst meer dan 100 illustraties en kleurenschema’s en meer dan 50 (internationale) best practices en praktijkvoorbeelden. Dit BI-boek is uitgevoerd als hardcover en bevat in totaal 432 pagina’s. Door de soepele, toegankelijke en informele schrijfstijl zal het je echter weinig moeite kosten om de inhoud tot je te nemen. Dit unieke boek over Business Intelligence helpt je om stap voor stap uiteindelijk door te groeien naar een 100% intelligente organisatie. Bestel hier het standaardwerk over BI.

Verzilver de 25 voordelen van BI met het leerboek Business Intelligence

Vanuit vier perspectieven (markt, organisatie, mens en technologie) licht de auteur het nut en belang van Business Intelligence toe. De 25 voordelen van BI maken zijn verhaal bijzonder concreet. Uiteraard geeft hij ook een beknopte definitie en karakterschets van de intelligente, datagedreven organisatie. Drie relevante termen komen hierbij aan bod: sensitiviteit, capaciteit en agility. Verder lees je in het boek meer over de vier volwassenheidsniveaus van BI, de drie stadia en de contouren van de intelligente organisatie en de belangrijkste sleutelconcepten: allround vision, analytics & BI, agility en alignment. In een apart hoofdstuk van dit leerboek BI wordt de infrastructuur in kaart gebracht die een intelligente organisatie nodig heeft om de BI-processen efficiënt uit te voeren.

Smeed alle elementen uit het Business Intelligence boek tot één geheel

Tevens komen in dit handboek Business Intelligence de belangrijkste instrumenten, BI-tools en vele toepassingen van BI aan bod. Een bijzonder praktisch hoofdstuk gaat over BI-projectmanagement en beschrijft de concrete rollen die je nodig hebt in je BI-team. Hoe kan jouw organisatie de BI-processen, infrastructuren en instrumenten in projecten tot één werkend geheel smeden? Het onderwerp BI-strategie en -governance concentreert zich rondom de vraagstukken van ethiek, privacy en de uitlegbaarheid van algoritmes. Tot slot schetst de auteur een toekomstperspectief. Hoe ziet de toekomst eruit voor BI en AI in het algemeen en voor organisaties in het bijzonder? En welke rollen spelen data, machines, algoritmes, intelligentie, arbeid, flexibiliteit en informatie hierbij?

Boek Business Intelligence is één grote ontdekkingsreis

Boek Business Intelligence is één grote ontdekkingsreisDe urgentie om het BI-concept van a tot z te doorgronden, is alleen maar toegenomen. Algoritmes en machine learning-modellen verbeteren en versnellen beslissingen immers in sneltreinvaart. Op alle niveaus en over de hele linie gaat dit grote impact hebben. In deze uitgebreide, verrijkte en volledig geactualiseerde editie van “De intelligente, datagedreven organisatie” neemt de auteur de lezer mee op ontdekkingsreis. Als adviseur begeleidt hij vele organisaties, (BI) managers en directies in hun streven om door te groeien naar het hoogste niveau van BI-volwassenheid. Op basis van een BI-strategie en -planning voor de komende jaren helpt hij je de roadmap naar succes vorm te geven.

Bestel nu dit BI-boek

Algoritmes verrijken de inhoud van dit BI boek

Een intelligente organisatie (I/O) richt niet alleen de zintuigen op de juiste signalen, zij verwerkt die ook in het ”organisatiebrein“ tot waardevolle informatie en inzichten die aanzetten tot de juiste beslissingen of acties. Hetzij op traditionele wijze met rapporten, analyses en dashboards, hetzij door middel van algoritmes die automatisch beslissingen kunnen nemen. Binnen een I/O geven klantgerichte, flexibele teams de klant uiteindelijk het roer in handen. Via portals & apps krijgt die toegang tot relevante data uit de backoffice. De slagkracht van de totale organisatie groeit enorm. Niet alleen managers beslissen voortaan, iedereen mag meesturen in de intelligente organisatie. Hoe je het ook wendt of keert, slimme algoritmes gaan het verschil maken. Wereldwijd omarmen inmiddels tienduizenden organisaties het I/O concept.

Leerboek Business Intelligence: verplichte kost voor studenten

Universiteiten en hogescholen zullen dit Nederlandstalige modulaire leerboek Business Intelligence prima kunnen gebruiken om structuur in hun lesstof aan te brengen. Studenten op hun beurt zullen de heldere opbouw van het leerboek BI ongetwijfeld weten te waarderen. De analogie tussen het menselijk brein en het organisatiebrein spreekt hierbij zeker tot de verbeelding.

Wat zegt prof dr. Piet Ribbers?

“Daan van Beek definieert de intelligente organisatie als een organisatie waarin medewerkers datagedreven werken, een collectief denkvermogen ontwikkelen, sneller juiste beslissingen nemen, en daarmee continu zorgen voor procesverbeteringen en innovatie. Er zijn weinig handboeken die dit allemaal integraal bespreken. Dit is precies het hiaat dat hij met dit boek opvult.”

prof. dr. Piet Ribbers
Em. hoogleraar Tilburg University

Voor wie is het leerboek Business Intelligence bedoeld?

Het boek is bedoeld voor eenieder die meer rendement wil halen uit BI, (big) data, artificial intelligence, data science en machine learning (ML) modellen. Maar ook voor hen die echt willen profiteren van BI en geïnteresseerd zijn in de samenhang tussen de zonnige theorie en de gure praktijk. Na het lezen van dit BI-boek weet je Business Intelligence in al haar facetten op waarde te schatten en kun je het concept “verkopen” in jouw organisatie. Zo kun je veel gerichter met je collega’s werken aan succesvolle implementaties van BI, AI en big data.

De missie van de auteur van dit complete Business Intelligence boek is geslaagd als je op effectieve en efficiënte wijze het concept van de intelligente organisatie weet toe te passen op jouw eigen organisatie, of die van je klanten en als je daarmee substantieel betere resultaten bereikt.

Bestel nu dit leerboek BI

Verdiep je in de BI-termen uit het boek Business Intelligence

Business Intelligence is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een volwassen vakgebied met grote impact. BI-functionarissen dragen een grote verantwoordelijkheid omdat zij mede aan de basis staan van cruciale bedrijfsbeslissingen. Besluiten die steeds vaker ook worden onderbouwd met behulp van algoritmes en Artificial Intelligence. Het zal je niet verbazen dat BI veel raakvlakken heeft met gangbare IT- en managementbegrippen. Onderstaande tabel geeft een goede indruk van de tientallen thema’s die in dit leerboek Business Intelligence uitgebreid worden besproken.

BI & besluitvorming
De organisatie van BI
BI roadmaps
Volwassenheidsniveaus BI
DWH & Data Science
Datakwaliteit & datalakes
Datawarehousing
Privacywetgeving (AVG)
Ethiek, data & algoritmes
Succesfactoren BI & AI
Agile werken met BI
Robotic Process Automation
Businessmodels & BI
Key performance indicators
Normeren van KPI’s
Strategie & BI beleid
BI & DWH architectuur
BI in de cloud
Machine learning & BI
Uitleg van alle algoritmes
Big Data & deep learning
Data Governance (DMBOK2)
Datavirtualisatie
Datavisualisatie, dashboards
Predictive, descriptive &
Prescriptive Analytics
Competenties voor BI
BI rollen & functies
Sociale infrastructuur
Overzicht alle BI-tools
BI toepassingen
BI Projectmanagement
Risico’s bij BI & AI
BI Governance
Het BICC & data analytics
BI & innovatie
Continu verbeteren met data
De toekomst van BI & AI
Dataficatie samenleving

Business Intelligence boek uitgegroeid tot hét standaardwerk over BI en AI

Intelligente organisaties groeien en bloeien door sensitief, slim en datagedreven beslissingen te nemen. De intelligente organisatie (I/O) verwerkt (big) data razendsnel tot waardevolle informatie en kennis. Ze herkent tijdig opvallende patronen en ontwikkelt “1 miljoen euro inzichten” met als belangrijkste doel bedrijfsprocessen te optimaliseren en te innoveren. Deze conclusie trok auteur Daan van Beek al in 2004, op basis van zijn praktijkervaringen bij vele bedrijven en overheid, en naar aanleiding van eigen onderzoek. In dit standaardwerk over Business Intelligence zijn deze originele inzichten en invalshoeken allemaal verwerkt. Het resultaat is een praktisch studieboek dat inmiddels verplichte literatuur is op een groot aantal hogescholen en universiteiten.

Bestel nu dit unieke boek over Business Intelligence, AI & analytics

Bestel dit boek Business Intelligence nu. Wil jij ook doorgroeien tot het hoogste volwassenheidsniveau van Business Intelligence en tegelijkertijd daadwerkelijk aan de slag gaan met AI, Big Data en Data Science? Bestel dan nu de hardcover editie van het boek “De intelligente, datagedreven organisatie” voor een prijs van 49 EUR (inclusief btw en verzendkosten).

direct bestellen

Over de auteur Daan van Beek MSc

Daan van Beek (managing director Passionned Group)Daan van Beek studeerde Bestuurlijke Informatiekunde en behaalde zijn Master of Science in Kunstmatige Intelligentie. Hij is eigenaar en oprichter van de Passionned Group een 100% onafhankelijk consultingbedrijf en opleidingsinstituut, de Passionned Academy. Daan geeft gastcolleges en masterclasses BI en AI, onder andere bij TIAS en de EUR. Hij heeft tientallen publicaties – waaronder vier boeken – op zijn naam staan. Daan spreekt regelmatig op congressen en is initiatiefnemer van de Dutch BI & Data Science Award.

» Vraag interview aan met auteur

Reviews over "De intelligente, datagedreven organisatie"

Anoniem | | 5 september 2020

Wat een geweldig boek, een echte 'page turner' die je (bijna) in een keer uitleest! Mijn complimenten.

Marguarita Smetsers | Gemeente Breda | 4 juni 2020

Mooi dat je weer een nieuwe editie af hebt, die weer aansluit op de wereld van nu. Het boek wat wij kregen tijdens de masterclass wordt nu veelvuldig gebruikt binnen de gemeente Breda. Ik heb mijn collega al verwezen naar het boek voor de opzet van het programma datagedreven sturing en zelf gebruik ik het voor het opzetten van het fundament rondom datagedreven sturing, binnen datzelfde programma. Het is echt een heel handig hulpmiddel! Heel fijn dus!

Annelies Mulder | Programmamanager Innovatie | Ipse de Bruggen | 26 mei 2020

Geweldig boek. Ik vind de modellen heel fijn. Die gebruik ik nu al in mijn presentaties om aan te duiden waarom slimme zorg datagedreven is. Ik zou het liefst er nog een “werkboek” bij hebben. Maar dat komt omdat er zoveel stappen zijn omschreven dat de volgorde best complex is. Met een “werkboek” kun je in stappen vooruit komen. Je schrijft heel makkelijk. Ik wil er nog meer van weten dus je enthousiasmeert. Leuk om met de zorg hierop in te spelen en dit door te ontwikkelen. Daar zit veel potentie in.

Marcel Dol | Business Requirements & Data Analist | BI Professional | 12 mei 2020

Het boek heb ik met veel plezier gelezen, de inhoud is verhelderend. De details in de grote BI cirkel over de verschillende fases die doorlopen worden spreken mij aan want je ziet daarin terug hoe het leergedrag van een individu en de organisatie werkt. Door hier bewust van te zijn, kun je dit ook verhelderen naar de opdrachtgever om zo duidelijk te maken hoe een BI proces werkt en dit helpt om deze te overtuigen.

De voorbeelden die je schetst van AI geven een duidelijk beeld van mogelijke AI oplossingen en geven ook weer hoe en waar je deze kunt plaatsen. Dit vind ik een toegevoegde waarde in het denken over AI.

De plaatsing van de datagedreven aanpak naast die van strategie-, proces- en marktgedreven gaf mij een inzicht van relativering ten aanzien van hoe de datagedreven aanpak vandaag nogal eens als het ei van Columbus wordt gezien.

Hans Cevaal | ING Bank N.V. | 28 maart 2020

Daan beschrijft de toegevoegde waarde van het optimaal omgaan met data binnen een organisatie, voortdurend in een bedrijfskundige context. Daarmee bedoel ik te zeggen dat Daan steeds de voorwaarden voor een succesvolle toepassing van Business Intelligence en AI benadrukt. Voorbeelden van de beschreven voorwaarden zijn: 100% begrip van het management, juiste kpi’s vaststellen, BI gefaseerd invoeren. Tegelijkertijd verkrijgt de lezer een goed inzicht in de onderdelen van de BI-architectuur.

Na het lezen van dit boek heeft de lezer in haar werkomgeving een uitstekend vertrekpunt met zijn of haar collega’s bij het toepassen c.q. doorontwikkelen van BI.

Toon alle reviews Plaats review

Geef je mening over dit product of deze dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met de intelligente, datagedreven organisatie (kennisbank) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Managing director

DAAN VAN BEEK MSc

Auteur van De intelligente organisatie

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
15