Het DNA van een intelligente organisatie | Opinie

Het DNA van een intelligente organisatie

Geschreven door

Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie. Om het jaar organiseren wij de prestigieuze prijs voor de Slimste organisatie van Nederland.

De PDCA cyclus wordt dikwijls als een cirkel met of zonder een opwaartse spiraal of beweging getekend. PDCA staat voor vier Engelse werkwoorden: plan do check actualise. Het idee daarbij is: maak een plan, voer dat uit, controleer de uitvoering ten opzichte van het plan en stel het plan, de uitvoering of beide bij.

  1. Plan: plannen maken en doelstellingen formuleren
  2. Do: plannen uitvoeren en registreren
  3. Check: uitkomst plannen vergelijken met realisatie en deze bespreken
  4. Act: plannen en doelstellingen actualiseren en bijsturen

Algoritme om slimmer te worden

Een simpel ogend algoritme, maar wel een om heel slim van te worden. Het wordt niet voor niets het DNA van een intelligente organisatie genoemd . In ons menselijk DNA ligt alle informatie opgeslagen om tot een volwassen individu uit te groeien; zo ligt in PDCA de toekomst van een organisatie die veel volwassener is en met een beter ontwikkeld verstand kan sturen en werken. In het DNA bepalen vier bouwstenen – Adenine, Thymine, Guanine en Cytosine – hoe wij eruit komen te zien en hoe we ons kunnen gedragen. Zo ook met de vier bouwstenen van de PDCA cyclus.

Het DNA van een intelligente organisatie

De P in PDCA gaat samen met de C, de D met de A. En zoals het DNA bij elkaar wordt gehouden door een fosfaat-deoxyribose “ruggegraat”, wordt de PDCA bij elkaar gehouden door de combinatie van de letters IMWR: inspireren, mobiliseren, waarderen en reflecteren.

Twee paren onlosmakelijk

Deze twee paren kunnen niet los van elkaar gezien worden. Om goed te kunnen plannen zal het management elkaar en de medewerkers moeten zien te inspireren in de gewenste verandering. Zonder mensen te mobiliseren en te motiveren komt de uitvoering niet van de grond en het plan niet van papier los. Waarderen in een sfeer van vertrouwen en veiligheid is nodig om elkaar aan te kunnen spreken op negatieve en positieve prestaties (check).

Tot slot zal het actualiseren en bijstellen van de plannen beter kunnen verlopen wanneer management en medewerkers vrijuit kunnen reflecteren.

Reageer op dit artikel van Daan van Beek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met het dna van een intelligente organisatie (opinie) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Eindbaas & specialist in continu verbeteren

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,8
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
15