De intelligente opstart: onze opleidingen vanaf 11 mei weer fysiek te volgen

Versoepeling: stapsgewijs meer ruimte

Dankzij de versoepelingen van de Corona-maatregelen door de autoriteiten ontstaat er de komende periode stapsgewijs weer meer ruimte in het openbare leven. Bijeenkomsten tot 10 personen zijn weer mogelijk (bron: 0800-1351, speciaal informatienummer voor covid-19). Dit betekent dat Passionned Academy vanaf 11 mei ook weer in staat wordt gesteld om haar cursussen, trainingen en opleidingen klassikaal, tijdens fysieke bijeenkomsten, te geven. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit. Daarom hebben we in nauwe samenspraak met onze docenten een speciaal corona-protocol ontwikkeld dat onze cursisten maximale bescherming, veiligheid en comfort biedt.

Vanaf 11 mei 2020 verzorgen wij onze opleidingen en cursussen dus fysiek weer gewoon vanuit het inmiddels vertrouwde Berghotel te Amersfoort (adres: Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort). Uiteraard houden we overal 1,5 meter afstand van elkaar en hanteren we een speciaal corona-protocol om te zorgen dat iedereen gezond blijft.

Volg het protocol en alles komt goed

Onderstaand protocol beschrijft hoe de opleidingen van Passionned Group weer van start kunnen binnen ons opleidingscentrum. Naleving van het protocol is cruciaal, want wij willen absoluut niet dat deelnemers aan onze opleidingen besmet raken met het coronavirus.

 1. THUIS BLIJVEN ALS HET MOET: Cursisten blijven thuis als ze zich op een opleidingsdag niet lekker voelen (denk aan verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging of koorts).
 2. GOEDE VENTILATIE: De airco is gedeactiveerd en in de zaal staan de ramen open, zodat er voldoende frisse lucht de zaal in komt en er luchtverversing plaatsvindt. Tocht wordt uiteraard vermeden.
 3. HOUD AFSTAND: De 1,5 meter afstand wordt altijd gehandhaafd. Er worden geen handen geschud. Bij de entree van het opleidingscentrum zijn 1,5 meter strepen aangebracht, zodat deelnemers gemakkelijk een veilige afstand van elkaar kunnen bewaren. De receptie is bovendien voorzien van plexiglas.
 4. DUIDELIJKE ROUTES: In ons opleidingscentrum is een routering aangebracht met pijlen. De looproutes naar de ingang en uitgang van de zalen zijn helder aangegeven. Er is sprake van een consequent eenrichtingsverkeer.
 5. DE LUNCH: De lunchpauze valt van 12.30 tot 13.30 uur. Elke deelnemer krijgt een lunchpakket of kan desgewenst een eigen lunchpakket meenemen. In de zaal is frisdrank, koffie, thee en water voorradig. De lunch kan in de zaal genuttigd worden, maar wel altijd met inachtneming van de 1,5 meter afstand van elkaar. Na de lunch kunnen de deelnemers, ieder voor zich, naar buiten voor een wandeling in het nabijgelegen bos.
 6. DE BREAKS: Tijdens de kortere pauzes blijven de deelnemers zoveel mogelijk in de zaal.
 7. DE KOFFIECORNER: De koffiecorner is gesloten. Koffie of thee worden geserveerd door een van onze medewerkers die de koffie ‘bezorgen’ met in achtneming van 1,5 meter afstand.
 8. GROTE ZALEN: De opleidingen vinden plaats in grote zalen met een theateropstelling. De tafels staan op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
 9. VRIJE LOOPZONE: Voor toiletbezoek buiten de pauzes om is een vrije loopzone aan de achter- en zijkant van de zaal gemaakt waardoor een deelnemer altijd naar het toilet kan, uiteraard weer met inachtneming van de 1,5 meter afstand.
 10. DESINFECTIE: Deurklinken en liftknoppen binnen- en buiten de zaal worden 3x per dagdeel schoongemaakt en gedesinfecteerd. Toiletten worden elke 2 uur schoongemaakt en gedesinfecteerd. De deelnemers wordt gevraagd om deuren van de toiletten te openen met een tissue. Er is handgel met desinfectiemiddel beschikbaar voor alle deelnemers bij aanvang van en tijdens een opleiding.
 11. LIMIET VAN 10 PERSONEN: Er worden niet meer dan 10 mensen toegelaten tot een zaal.
 12. EIGEN RUIMTE: De docent geeft les in zijn/haar ‘eigen’ ruimte vooraan in de zaal en zal altijd 1,5 meter afstand aanhouden tot de cursisten.
 13. PROTOCOL: Alle deelnemers krijgen voor aanvang van de opleiding dit protocol toegestuurd. Het protocol wordt bovendien op papier uitgereikt bij aanvang van de opleiding. De docent neemt het protocol bij aanvang van de opleiding ook met de deelnemers door. Deelnemers respecteren dit protocol en spreken elkaar en de docent hierop aan wanneer hiervan onverhoopt wordt afgeweken.
 14. MAATWERK MOGELIJK: Voor deelnemers die onverhoopt niet aan de opleiding kunnen deelnemen wordt een maatwerkoplossing voorgesteld.
 15. Tot slot

  Uiteraard zijn onze docenten verheugd dat zij hun kennis en inzichten weer face-to-face (1,5 meter afstand) met jullie mogen delen. Er gaat immers niets boven menselijk contact. We wensen alle deelnemers de komende tijd veel inspiratie en wijsheid toe. Heb je nog vragen, aarzel niet en neem contact met ons op.

  Reageer op dit artikel van Daan van Beek

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met de intelligente opstart (trainingen, opleidingen en cursussen) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Eindbaas & specialist in continu verbeteren

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST