Corona-update: trainingen 100% online te volgen zolang maatregelen gelden

Trainingen bij de Passionned Academy en digitaal, op afstand leren

In deze update vertellen we je hoe je de trainingen bij de Passionned Academy kunt blijven volgen zolang de maatregelen van de autoriteiten nog van kracht zijn. Daarnaast maken we bekend dat we naast klassikale trainingen een 100% digitale variant zullen gaan ontwikkelen. Let wel, de startdatum van de geplande en geboekte opleidingen blijft ongewijzigd.

Opleidingen tijdens de overgangsperiode (maatregelen zijn nog van kracht)

Om de huidige overgangsperiode te overbruggen, maakt Passionned Group het in eerste instantie mogelijk om nagenoeg alle 46 huidige en toekomstige opleidingen, cursussen en trainingen digitaal te volgen. Dit zal gebeuren via een van de meest betrouwbare en meest gebruikte videoconferencing apps voor trainingen. Zo kun je als cursist toch vanuit huis jouw favoriete opleiding volgen en zo maken we van de nood een deugd. Mochten de maatregelen verlicht worden en kunnen we weer bij elkaar komen, dan stappen we direct weer over van online naar klassikale, fysieke bijeenkomsten.

Hoe werkt leren op afstand?

Graag lichten we de werking en enkele functionaliteiten van de bovengenoemde app even kort toe.

  • Het grote voordeel is dat cursisten geen account hoeven te hebben of een hele lading software te downloaden om deel te nemen. De docent deelt vooraf eenvoudigweg een link waarop de deelnemer op het afgesproken tijdstip kan klikken.
  • Dankzij de end-to-end encryptie van de verbinding is de veiligheid van de kennisdeling en chats voldoende gegarandeerd.
  • Schermdeling, online chatten met mede-cursisten en het discussiëren en oefenen in zogenoemde virtuele “breakout rooms”, zijn drie in het oog springende functionaliteiten.
  • Door het switchen tussen de zogenoemde “speaker view” en de “gallery view” heb je bovendien altijd de juiste cursusdeelnemer en/of de docent scherp in beeld.
  • Omdat onze opleidingen doorgaans in kleinere groepjes plaatsvinden is leren op afstand heel goed mogelijk. Bovendien vindt de kennisoverdracht tijdens de overgangssituatie nog steeds plaats onder de bezielende leiding van een van onze ervaren docenten, die als digitale host het overzicht en de regie behoudt.

Let op: geplande startdata blijven staan

De geplande startdata van elke opleiding blijven staan. Onze opleidingskalender blijft dus grotendeels intact. Op de eerste dag van de opleiding loggen de docent en de deelnemers in via de app en krijgen de cursisten een eerste dagdeel les. Daarna geeft de docent bijvoorbeeld de deelnemers een opdracht mee en in overleg met de cursisten wordt een nieuwe datum en tijdstip gekozen om de volgende online bijeenkomst. Dus waar nodig vindt spreiding van de lessen plaats.

Modulaire opbouw

Onze opleidingen en cursussen zijn altijd al modulair opgebouwd. Daarom kunnen we de lesstof in behapbare blokken van maximaal een half uur aanbieden. De individuele en groepsopdrachten kunnen de cursisten voorafgaand aan de digitale trainingsdag voorbereiden en vervolgens bespreken tijdens de plenaire digitale sessie, of in de genoemde virtuele break-out rooms. Ook het werken met podcasts en het whiteboard is technisch geen probleem.

Impact Corona

De huidige Corona-crisis en de daarmee gepaard gaande noodzakelijke overheidsmaatregelen raakt veel mensen, ook cursisten die hun kennis willen bijspijkeren. Hopelijk gaan we ons binnenkort toch weer wat vrijer bewegen. Toch verwachten wij dat ook de opleidingswereld nooit meer helemaal hetzelfde zal zijn. Passionned Group ziet daarom op termijn veel potentie in online leren op afstand.

100% digitale variant

Regeren is vooruitzien. Een geïmproviseerde brainstorm met ons netwerk van consultants en docenten leverde direct al inspirerende, nieuwe ideeën op, die je kunt samenvatten als de 100% digitale leervariant. Deze variant gaan we dus uitwerken. Optioneel binnen deze variant is het voor cursisten mogelijk om een chatsessie met de docent aan te vragen en individueel begeleiding te krijgen.

Kortom: naast klassikale opleidingen gaan we volop investeren in een digitale leeromgeving waarin iedereen op zijn tijd onafhankelijk van de locatie een training kan volgen. Hierdoor wordt leren via Passionned Academy volgens ons nog aantrekkelijker en leuker. We houden je op de hoogte. Heb je vragen, stel ze gerust.

Reageer op dit artikel van Eric van der Steen

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met opleidingen & coronavirus (digitale trainingen) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Eindbaas & specialist in continu verbeteren

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST