Branche wil checklist AMC in richtlijnen operaties | Nieuws

Branche wil checklist AMC in richtlijnen operaties

Geschreven door

Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie. Om het jaar organiseren wij de prestigieuze prijs voor de Slimste organisatie van Nederland.

De checklist die chirurgen van het AMC in Amsterdam hebben ontwikkeld om de zorg rond operaties te verbeteren, wordt opgenomen in de richtlijnen die chirurgen en anesthesiologen hanteren. Dat meldden de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie, de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde en de Orde van Medisch Specialisten donderdag.

Procedure AMC

De AMC-onderzoekers hebben de procedure, waarin precies beschreven staat aan welke voorwaarden moet zijn voldaan voor een patiënt naar de volgende stap in het behandeltraject mag, getest in zes ziekenhuizen. De sterfte rond operaties bleek met de helft te verminderen. De wetenschappers publiceerden hun bevindingen donderdag in het gezaghebbende vaktijdschrift New England Journal of Medicine.

Checklist opnemen in richtlijnen

De beroepsverenigingen werken al geruime tijd aan nieuwe richtlijnen voor de zorg voor, tijdens en na operaties. Het werk van de AMC-chirurgen sluit daar goed bij aan. Zij hebben dan ook besloten de checklist integraal op te nemen in de nieuwe richtlijnen. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet in de verbetering van de patiëntveiligheid, stellen de drie artsenverenigingen in een gezamenlijke verklaring.

Bron ANP, 12 november 2010

Zorg voor verbetering

Bovenstaand nieuwsbericht is breed uitgemeten in de pers. Tijdens de workshop PDCA PowerClinic komt het verbeteren van processen, normeren en gedrag uitgebreid aan de orde.

Reageer op dit artikel van Daan van Beek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met branche wil checklist amc in richtlijnen operaties (nieuws) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Eindbaas & specialist in continu verbeteren

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,8
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
15