Workshop PDCA & continu verbeteren: elke dag een beetje beter!
Ga aan de slag in de workshop PDCA & continu verbeteren met internationaal verbeterdeskundige mr. Leo Kerklaan.

Vraag offerte aan

Incompany workshop PDCA: elke dag een beetje beter

Veel plannen of verbetertrajecten behalen niet de beoogde resultaten. Ze duren in de praktijk bijna altijd langer dan verwacht of lopen vast in de hectiek van alledag. En als de verbeterplannen zijn uitgevoerd, is het nog maar de vraag of ze leiden tot het gewenste kwaliteitseffect. Welke stappen moet je zetten om succesvol te zijn in continu verbeteren en een lerende organisatie te worden? De stappen Plan en Do lukken vaak wel, maar dan? Klinkt dit herkenbaar?

Waar kom jij mee in aanraking?

De workshop PDCA - unieke combinatie van KPI's, processen en gedragIn deze praktijkgerichte workshop neemt internationaal KPI-expert en veranderkundige mr. Leo Kerklaan je mee in de wereld van PDCA-verbetercirkels. Je maakt kennis met de belangrijkste PDCA-principes en alles wat er bij komt kijken om deze in te zetten voor continue verbetering, sneller leren en bijsturen.

Om de PDCA-cirkel rond te maken, zijn de verbindende schakels tussen de vier stappen cruciaal: KPI’s, processen en gedrag. Daarom komen deze schakels uitgebreid tijdens de workshop aan de orde. Deze integrale aanpak zorgt voor optimale leereffecten en correcte borging van de beoogde verbeteringen.

Wat vinden onze klanten?

“De workshop PDCA van Passionned Group geeft een ijzersterke combinatie van KPI’s processen en gedrag.”

Michel Cabri
SNS REAAL

De valkuil: niet PDCA-gericht werken

Veel interne processen gaan op de automatische piloot. En juist het ontdekken van deze automatische piloot en het bijsturen van deze automatische processen (opnieuw inrichten) is een belangrijk onderdeel van de PDCA-verbetermethode. Een verbetertraject zonder PDCA-verankering haalt geen optimale resultaten. In deze workshop leer je PDCA-gericht werken in te voeren in jouw eigen organisatie.

Klantervaring: precies wat we nodig hadden

“De workshop PDCA met Leo Kerklaan was precies wat we nodig hadden. Een goede balans tussen theorie en praktijk met concrete voorbeelden. We merken nu al duidelijk dat we ermee aan de slag zijn op de volgende gebieden: er worden betere KPI’s gedefinieerd, we gaan de PDCA-cyclus verder integreren in onze jaarplanning en we zijn in staat om de PDCA-cyclus met onze eigen klanten te bespreken en over te brengen. Een aanrader!”

Maarten Erenstein
Directeur Stichting Benchmark GGZ

PDCA-gericht werken is zeker te leren

PDCA-gericht werken is zeker te lerenOnze krachtige PDCA-workshop geeft kwaliteitsadviseurs, lijnmanagers en verbeterconsultants de handvatten om effectief met veranderingen in de organisatie aan de slag te gaan volgens een unieke formule: PDCA + KPI’s opstellen + processen verbeteren + feedback geven = resultaat verbeteren. Na deze workshop ben je in staat om PDCA in jouw eigen organisatie op te starten en te laten draaien zodat stap-voor-stap de kwaliteit verbetert, de toegevoegde waarde toeneemt en je opbrengsten verbeteren.

1. Ochtendprogramma van de PDCA-workshop (9:00 - 12.30)

Na ontvangst door mr. Leo kerklaan inventariseert hij de leerdoelen en verwachtingen en maken we een kennismakingsrondje. Vervolgens komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • PDCA in een notendop: we bespreken de basisprincipes van continu verbeteren en PDCA zoals het manoeuvreren in kleine stappen naar het optimum en al doende competenties ontwikkelen.
 • PDCA en procesverbetering: resultaten boeken vanuit klant- en kostenperspectief kan alleen door de processen te optimaliseren. Hierbij gaat het om probleemselectie, samen leren en besluiten in teams. De KPI’s tonen de voortgang.
 • Het tekenen van een processchema: een goed processchema helpt bij het scherper stellen van het probleem. Echter om als basis voor procesverbetering te dienen, moet een schema wel aan bepaalde eisen voldoen. Die eisen bespreken we in de training.
 • Onvervalste KPI’s: meten wat gemeten moet worden. Hoe ontwikkel je deze KPI’s en hoe combineer je ze met PDCA. Hoeveel KPI’s zijn er nodig om een doel te meten en hoe voorzie je de KPI’s van een bruikbare norm?
 • Zelf aan de slag met je processen en KPI’s: je modelleert met de aanwijzingen en template van de trainer een deel van je eigen bedrijfsproces, bepaalt welke PDCA-cycli hier van toepassing zijn en je benoemt KPI’s en normen.

2. Middagprogramma van de PDCA-workshop (13.30 - 17.00)

Tijdens het middagprogramma zullen het bedrijfsproces, verbetersessies, gedrag & cultuur en praktijkcases aan bod komen:

 • Het eigen gemodelleerde proces en de KPI’s zullen worden besproken en waar relevant aangescherpt.
 • Slimmer samenwerken met PDCA: het slim verbeteren staat centraal. Elementen als gedrag, feedback, terugkoppeling over het meetresultaat en aanpassingen van het proces staan centraal. Feedback maakt het mogelijk om corrigerend op te treden en zo de toekomstige prestatie van het proces te beïnvloeden.
 • Praktisch verbeteren: met behulp van probleemselectie, knelpuntanalyse en A3 problem solving zullen drie niveaus van verbetering aan bod komen. De lekke band als voorbeeld:
  Orde van Leren & Verbeteren
  Kortom: het proces en het gedrag zodanig aanpassen dat het in de toekomst niet meer kan voorkomen. Je leert de momenten te herkennen die aangeven dat je moet overstappen van niveau 1 naar 2 en vandaar naar 3.
 • Samen verbeteren: In dit laatste onderdeel gaan we met elkaar inzoomen op wat het betekent om als organisatie continu te verbeteren. Hierbij komen onderwerpen als coöperatief leren, veranderaanpak en groepsdynamica aan bod. Je leert een visie te ontwikkelen op hoe je continu verbeteren in jouw organisatie kan introduceren en invoeren.

Deze workshop PDCA geeft je uitstekende handvatten voor een integrale aanpak van KPI-management, procesmanagement en verandermanagement.

Waarom kiezen voor deze workshop?

 • Compact & compleet: een integrale verbeteraanpak die bewezen werkt in de praktijk zodat leren, veranderen en verbeteren eenvoudig samengaan.
 • Aantrekkelijke prijs: je betaalt slechts € 425 p.p. (bij minimaal 10 deelnemers).
 • Actiegericht: je krijgt niet alleen de theorie over continu verbeteren en PDCA maar gaat ook concreet aan de slag met je eigen processen en KPI’s.

De workshop biedt diepgang door het werken in kleine groepen (max. 16 deelnemers). De trainer heeft jarenlange advies- en trainingservaring met PDCA-cirkels, continu verbeteren, KPI’s en feedbacksystemen.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Voor iedereen die betrokken is bij continu verbeteren en kwaliteitsmanagement biedt onze workshop PDCA waardevolle houvast. De workshop wordt veel gevolgd door: lijnmanagers, afdelingshoofden, (aankomend) kwaliteitsmanagers, managers Business Intelligence, projectleiders, bestuurders, (aankomend) business controllers, directieleden en adviseurs.

Aanvullende informatie van deze workshop

De prijs van deze workshop PDCA is inclusief lunchbuffet, onbeperkt thee en koffie, overige drankjes en hapjes tijdens de breaks. Je ontvangt ook kosteloos een exemplaar van het het nieuwe PDCA-boek ‘Datacratisch werken’ van Daan van Beek MSc.

MBO/HBO niveau
vrijgesteld van BTW
geen studiebelasting
interactief & praktijkgericht
gewaarmerkt digitaal certificaat
van 9:00 tot 17:00

Inclusief onderzoeksrapport

Onderzoeksrapport 'De kracht van continu verbeteren'De prijs van deze workshop is inclusief arrangementskosten en cursusmateriaal. Je ontvangt tevens gratis een exemplaar van het onderzoeksrapport ‘De kracht van continu verbeteren’. Uit de highlights in het rapport kun je opmaken dat er nog een hele wereld valt te winnen bij continu verbeteren. Om het proces, tegen minimale kosten, stukje bij beetje te verbeteren. Elke dag weer.

Incompany PDCA-training

Deze PDCA-training verzorgen we voor jou incompany. We bespreken graag met je de mogelijkheden. Voor open inschrijvingen kun je de 3-daagse opleiding PDCA & Kwaliteitsmanagement volgen.

Klantervaring: zeer leerzaam!

“De PDCA-workshop verliep in een prettige sfeer en de docent Leo Kerklaan gaf uitstekende begeleiding. Al met al was het zeer leerzaam!”

Hans Scherff
Dr. W. Kolb Nederland BV

Incompany offerte aanvragen

Wil je ook de PDCA-verbetertrajecten in jouw organisatie effectief maken en weten hoe je de beoogde resultaten kunt behalen? Vraag een incompany offerte aan voor onze workshop PDCA & continu verbeteren.

incomany aanvraag

Reviews over "Workshop PDCA & continu verbeteren"

Thea Pieters | Academisch Medisch Centrum | 6 maart 2018

De workshop was een succes. Ik had vooraf met Leo gesproken en mijn verwachtingen duidelijk gemaakt. Dat heeft hij prima verwerkt in de opbouw van de dag. Het meest belangrijk is natuurlijk dat mijn medewerkers er erg enthousiast door zijn geworden. Mijn complimenten.

Plaats review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met workshop pdca & continu verbeteren: elke dag een beetje beter! of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Leo Kerklaan, Jouw PDCA Coach

mr. LEO KERKLAAN

Jouw docent in PDCA & continu verbeteren

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST